HOME

COACHING

JOURNEYTHERAPIE

THE WORK

ESTORIC HEALING

MEERDAAGSE INDIVIDUELE
INTENSIEVE BEGELEIDING

BEDRIJVEN


CONTACT

LEVENSVISIE

Victor van der Putten
Lijsterlaan 73
3853 TB Ermelo

T 0341 · 494 375
M 06 53 126 880

victorvdputten@me.com
www.victorvdputten.nl

The Work

Leven in plaats van Overleven

The Work - Ervaringen

Normaliter laat ik me nooit echt zien en al helemaal niet in een groep. Ik voel(de) me eigenlijk heel onzeker, terwijl ik enorme zekerheid uitstraal. Tijdens de een op een gesprekken met Victor, liet ik tot mijn grote verbazing zien wie ik eigenlijk ben. Zette ik mijn masker af.

Toen ik tijdens de workshop de ruimte betrad en de andere deelnemers zag zitten dacht ik, oh jé Hennie, zet snel je masker op en kruip weg. Zoals een collega al eens eerder tegen me zei, je bent zo open en spontaan, maar niemand leert de echte Hennie kennen. Hij had gelijk! Ik gaf zelfs aan dat ik dat graag zo wilde houden. Nu denk ik daar heel anders over, door mezelf te laten zien, zie ik ook de ander. En dat voelt goed.

Het gaf zo’n saamhorigheidsgevoel om daar te zijn met de groep, mensen die net zo onzeker en nerveus waren als ik, allemaal met hetzelfde doel . Mijn masker hing ik al snel aan de kapstok :-). Mede door de bezielende aandacht en begeleiding van Victor. Door het weekend heen waren we een spiegel voor elkaar. Er was zoveel liefde voor elkaar en medeleven, ik voelde dat tot diep in mijn ziel. Ik had me nog nooit zo licht gevoeld. Iedereen klopte, er was geen oordelen, geen veroordelen, geen goed of fout. Alleen herkenning.

Er waren momenten dat ik dacht, gooi de rem er maar even op, je laat wel erg veel van jezelf zien. Maar ik kwam erachter dat ik helemaal niet meer wilde remmen. Steeds als ik met iemand uit de groep de vier vragen en de omkering deed, was het huilen en lachen tegelijk. Huilen omdat ik zo lang boos was geweest op alles en iedereen, lachen omdat het allemaal zo simpel is en ik eigenlijk boos moest zijn op mezelf.

Dingen die al zo lang geleden zijn gebeurd, zelfs teruggaan tot je kindertijd, heb je zo groot gemaakt, ben je zo rotsvast in gaan geloven, kunnen zo’n negatieve invloed hebben op wie je eigenlijk bent, beperken je zo in je eigen geluk, dat het een schok is om er achter te komen dat het allemaal zo simpel is. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, je omgeving spiegelt zich aan jouw gedrag, jouw uitstraling. Langzaam zag je ons een voor een wakker worden, zelfbesef.

Door het weekend heen gebeurde het dat iemand uit de groep even brak, alle opgekropte emoties, angsten en onzekerheden kwamen eruit. Victor pakte je bij de hand en liet je naast hem zitten, je hoefde niets te zeggen. De groep was stil, alle ogen keken naar je. Zonder (ver)oordelen, alleen maar medeleven en begrip. Veilig gevoel gaf het, het was niet eng, het was niet bedreigend, je was niet de enige, je bent geen uitzondering. Je hoort erbij! Je lachte weer door je tranen heen!

Nu weer terug in het leven van alledag. Hou ik dit vast? Val ik niet terug in mijn oude patroon?

NEE, als ik boos, verdrietig of teleurgesteld ben doe ik The Work. Denk ik aan het weekend en de dingen die we in de groep met elkaar hebben gedeeld. En dan ben ik er weer.

Niet teruggevallen in mijn oude patroon en ook niet boos of verdrietig! Mezelf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN GROEPSVERBAND

ERVARINGEN

AGENDA

VICTOR VAN DER PUTTEN